هر کامپیوتر موجود در شبکه به منظور ایجاد ارتباط با سایر کامپیوترها ،می بایست شناسائی و دارای یک آدرس منحصربفرد باشد.
MAC Address ، یک آدرس فیزیکی است در حالی که آدرس های IP، به منزله آدرس های منطقی می باشند.
آدرس های منطقی شما را ملزم می نمایند که به منظور پیکربندی کامپیوتر و کارت شبکه ، درایورها و یا پروتکل های خاصی را در حافظه مستقر نمائید. ( مثلا” استفاده از آدرس های IP ) این وضعیت در رابطه با MAC Address صدق نخواهد کرد و اینگونه آدرس ها نیازمند درایور های خاصی نخواهند بود، چراکه آدرس های فوق درون تراشه کارت شبکه قرار می گیرند.
دلیل استفاده از MAC Address
هر کامپیوتر موجود در شبکه، می بایست با استفاده از روش هائی خاص شناسائی گردد. برای شناسائی یک کامپیوتر موجود در شبکه، صرف داشتن یک آدرس IP به تنهائی کفایت نخواهد کرد. حتما” علاقه مندید که علت این موضوع را بدانید. بدین منظور، لازم است نگاهی به مدل معروف Open Systems Interconnect) OSI ) و لایه های آن داشته باشیم:
مدل OSI |
||
… |
||
Network Layer |
لایه سوم |
آدرس IP در این لایه قرار دارد |
DataLink Layer |
لایه دوم |
آدرس MAC در این لایه قرار دارد |
Physical Layer |
لایه اول |
|
شبکه فیزیکی |
همانگونه که مشاهده می نمائید ، MAC Address در لایه DataLink ( لایه دوم مدل OSI ) قرار دارد و این لایه مسئول بررسی این موضوع خواهد بود که داده متعلق به کدامیک از کامپیوترهای موجود در شبکه است .
زمانی که یک بسته اطلاعاتی ( Packet ) به لایه Datalink می رسد ( از طریق لایه اول ) ، وی آن را در اختیار لایه بالائی خود ( لایه سوم ) قرار خواهد داد .
بنابراین ما نیازمند استفاده از روش خاصی به منظور شناسائی یک کامپیوتر قبل از لایه سوم هستیم . MAC Address ، در پاسخ به نیاز فوق در نظر گرفته شده و با استقرار در لایه دوم، وظیفه شناسائی کامپیوتر قبل از لایه سوم را بر عهده دارد.
تمامی ماشین های موجود بر روی یک شبکه ، اقدام به بررسی بسته های اطلاعاتی نموده تا مشخص گردد که آیا MAC Address موجود در بخش “آدرس مقصد ” بسته اطلاعاتی ارسالی با آدرس آنان مطابقت می نماید؟ لایه فیزیکی ( لایه اول ) قادر به شناخت سیگنال های الکتریکی موجود بر روی شبکه بوده و فریم هائی را تولید می نماید که در اختیار لایه Datalink ، گذاشته می شود .
در صورت مطابقت MAC Address موجود در بخش “آدرس مقصد ” بسته اطلاعاتی ارسالی با MAC Address یکی از کامپیوترهای موجود در شبکه ، کامپیوتر مورد نظر آن را دریافت و با ارسال آن به لایه سوم ، آدرس شبکه ای بسته اطلاعاتی ( IP ) بررسی تا این اطمینان حاصل گردد که آدرس فوق با آدرس شبکه ای که کامپیوتر مورد نظر با آن پیکربندی شده است بدرستی مطابقت می نماید.
شبکه کردن کامپیوترها
بعد از نصب کارت های شبکه در قسمت Network Connections ویندوز شما گزینه ای با عنوان Local Area Connections اضافه می شود حالا کابل را به کارت های شبکه دو رایانه وصل کنید و هر دو رایانه را تحت ویندوز XP روشن نمایید .
در این مرحله برای درست کردن شبکه روی گزینه MY Computer هر دو رایانه کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب نمایید.
حالا به قسمت Computer Name بروید هر دو رایانه باید دارای Workgroup یکسانی باشند .
برای یکسان کردن آنها روی گزینه Change کلیک کرده و سپس اسمی را برای Workgroup هر دو رایانه وارد نمایید.
حتما دقت نمایید که Computer Name های هر دو رایانه باید متفاوت باشد.
حالا روی هر دو رایانه به قسمت Network Connections بروید و روی Local Area Connections کلیک کنید و Properties را انتخاب کنید و در پنجره باز شده دنبال خطی با عنوان Protocol TCP/internet بگردید این خط را انتخاب نموده و روی گزینه Propertiesکلیک نمایید
معمولاگزینه Obtain Automatically an ip Address به عنوان پیش فرض انتخاب شده است .
شما گزینه Use The Following ip Address را انتخاب کنید ، در قسمت ip Address یکی از رایانه IP را ۱۹۲.۱۶۸.۰.۱ و در رایانه دیگر ۱۹۲.۱۶۸.۰.۲ وارد نموده ، در قسمت Subnet Mask هر دو رایانه این مقدار را وارد نمایید : ۲۵۵.۲۵۵.۲۵۵.۰
حالا دیگر کار شبکه شدن رایانه ها تمام شده است هر دو رایانه را برای اطمینان مجددا راه اندازی کنید.
به یاد داشته باشید که درایو ها و پوشه هایی را که می خواهید در هر رایانه روی شبکه قرار بگیرد را باید Share کنید برای این کار:
روی درایو ها و پوشه ها کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید در قسمت Sharing این پنجره شما باید گزینه share this folder را انتخاب کنید.
کارت شبکه مجازی(Loop back Adaptor):
در این حالت کارت شبکه مجازی است و فیزیکی وجود ندارد، برای مطمئن شدن از اینکه شبکه کار می کند نصب می شود(این برای کسانی است که سیستمشان کارت شبکه ندارد و میخواهند ارتباط شبکه ای داشته باشند.)
برای نصب کارت شبکه مجازی مراحل زیر را دنبال می کنیم:
Control panel/add new hard ware
با زدن گزینهYes I have… به مرحله بعد خواهید رفت
Add a new hard ware Device/install hard ware/ network adaptor/Microsoft/Loop back/Finish
بعدIP مورد نظر در قسمت Local Connection ست می کنیم.
منبع: فانی۹۸