پردازش ابری چیست؟

شاید اصطلاح پردازش ابری را خیلی شنیده باشید اما مفهوم ان را نمی دانستید، پردازش ابری در یک نگاه سعی دارد این امکان را فراهم سازد که کاربران بجای خریداری و نصب نرم افزار ها بر روی سیستمشان ، از این نرم افزارها بصورت آنلان و اشتراکی استفاده نمایند. قبلاً نمونه این کارها را در سرویس هایی مثل جیمیل و یاهو میل دیده ایم ، ولی پردازش ابری قدری جلوتر گام نهاده است.

 

پردازش ابری چیست؟

پردازش ابری چیست؟

 

پردازش ابری جایی است که تمامی کسب و کار و کلیه کارمندان ، کارهای کامپیوتری خود را با استفاده از محصولات نرم افزاری اجاره ای آنلاین انجام دهند. تمامی کارها از قبیل پردازش ها و ذخیره سازی فایلها ، در محیط ابری اینترنت انجام خواهد شد و کاربران می توانند هر روز به این محیط ابری متصل شده و کارهای خود را انجام دهند.

پردازش ابری به دو دسته ی کلی زیر تقسیم بندی می شود :

۱ – نرم افزار به عنوان یک سرویس یا Software as a service یا به اختصار SaS

۲ – پلتفرم به عنوان یک سرویس یا Platform as a service یا به اختصار PaS

هر دو دسته بالا ، مدل کسب و کاری را توصیف میکنند که کاربر به یک قطب مرکزی وارد شده و  از محصولات نرم افزاری مورد نیاز خود استفاده میکند. کاربر تنها وقتی که آنلاین باشد و توسط مرورگر وب می تواند از نرم افزارها و فایلهای خود استفاده نماید. این شبیه ایده ی استفاده از ترمینال ها در ابر کامپیوتر هاست ، ولی پردازش ابری در مرکز خود ، شامل یک شبکه ی بسیار بزرگتر از کامپیوترهای پردازشگر می باشد.

مثالی از پردازش ابری – نرم افزار به عنوان یک سرویس (SaS) :

بجای خریدن نرم افزار مایکروسافت ورد به قیمت ۳۰۰ دلار ، یک مدل پردازش ابری ، یک نرم افزار واژه پرداز آنلاین را به ازای ماهی ۵ دلار به شما اجاره میدهد. نیازی نیست که هیچ نرم افزار اضافه ای روی سیستم خود نصب کنید و یا برای استفاده از نرم افزار اجاره شده ، به محدود به کامپیوتر خانگی خود نمی شوید. بلکه میتوانید از هر سیستمی ، با استفاده از یک مرورگر مدرن وب ، به سرویس مورد نظر لاگین نموده و از آن استفاده کنید.

مزایا:

مهمترین مزیت پردازش ابری ، کاهش هزینه ها برای اعضای آن می باشد.

توسعه دهندگان نرم افزار ، مجبور نیستند ساعتها وقت را برای پشتیبانی تلفنی صرف کنند. برای بروز رسانی و رفع اشکال برنامه ، کافیست تنها یک نسخه از برنامه که بر روی سرور قرار دارد را بروز نمایند.

معایب:

ریسک پردازش ابری در این است که کاربران باید نسبت به شرکت خدمات دهنده اعتماد بالایی داشته باشند.

فایلهای کاربران ممکن است محرمانه باشد و همچنین ممکن است ارائه ی سرویس دچار اختلال شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *