NTFS یا fat32

شاید این سوال در ذهن شما وجود دارد که تفاوت FAT32 با NTFS چیه و کدام یک بهتر و امن تر هست.

FAT 32 که خلاصه شده ی File Allocation Table  می باشد اولین بار برای ویندوزهای MS-DOS 7.1 و Windows 95 OSR2 در سال ۱۹۹۶ توسط کمپانی مایکروسافت معرفی شد . این ساختار بیشترین حجم فایلی را که می توانست نگهداری کند ۴ گیگا بایت بود . همچنین در آن زمان این ساختار این امکان را به کاربرانش می داد تا بتوانند از FAT16 به ساختار FAT32 بیایند بدون آنکه فایل ها را از دست بدهند . این ساختار از سرعت نسبتا پایین تری برخوردار است و امنیت آن نسبتا کمتر از NTFS است .

تفاوت فرمت fat32 و ntfs

NTFS که خلاصه شده ی New Technology File System می باشد اولین بار برای ویندوز های NT توسط مایکروسافت ارائه شد . این ساختار نسبت به ساختارهای قبلی که تا به حال وجود داشته اند مثل HPFS یا FAT از امکانات و ویژگی های بیشتری برخوردار بود . مثلا این نوع ساختار از فایل های metadata پشتیبانی می کند و کنترل امنیت حافظه را برای کاربر قرار می دهد . همچنین حجم مصرف دیسک را به خوبی مدیریت می کند تا کمترین فضا مصرف شود بنابر این واضح است که این فرمت که جدیدترین فرمت ارائه شده تا حال حاضر است از عملکرد بهتری برای استفاده ی کاربر برخوردار است .

فرمت FAT32 نسبت به NTFS برای فایل های سیستم از امنیت کمتری برخوردار است و این به دلیل این است که فرمت FAT32 عمل journaling را انجام نمی دهد . عمل Journaling  به این معناست که اگر در حین رایت کردن داده ها اگر به طور تصادفی منبع برق دستگاه شما قطع شود و سیستم خاموش شود شما آن داده ها را از دست خواهید داد . البته در NTFS هم این مشکل وجود دارد اما این ساختار بعد از قطع شدن برق و خاموش شدن دستگاه به آخرین مرحله از جایی که قرار داشته بر می گردد و این باعث می شود تا لااقل بخشی از اطلاعات برای شما باقی بماند .

ساختار NTFS به حد و اندارزه ی کافی عملیات نوشتن را برای SSD انجام نمی دهد از طرفی FAT32 هم از امنیت کمی برای داده ها برخوردار است و عملکرد ضعیف تری به نسبت NTFS دارد .

درFAT32 احتمال بیشتری برای از دست دادن فایل های سیستم وجود دارد .

این موضوع را همیشه در نظر داشته باشید که هیچ فایل سیستمی در دنیا وجود ندارد که بتواند از سخت افزار شما در مقابل آسیب ها محافظت کند یا از فایل های شما با امنیت بسیار بالایی نگهداری کند . شما فایل هایتان را با هر ساختاری که ذخیره کنید اگر فقط همان یک کپی را از آن داشته باشید در صورت آسیب رسیدن به آن داده های شما دیگر باز نخواهند گشت پس مواظب باشید .

و در آخر اگر می خواهید بدانید در کدام ساختار فایل بک آپ داده ها بهتر در اختیار تان قرار خواهد گرفت باید به شما بگوییم که در هر ساختاری که باشند تا زمانی که شما یک نسخه از بک آپ داده هایتان را در یک حافظه ی دیگر ذخیره نکرده باشید ، هیچ بک آپی به دست شما نخواهد رسید .

اما اگر می خواهید بدانید کدام یک برای نگهداری داده های مهم بهتر است NTFS به مراتب امن تر است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *