امواج آنتن های موبایل بر روی یک جامعه آماری از زنان باردار با هدف ارتباط این امواج با سلامت مادر و جنین اندازه گیری می شود.
به گزارش ایتنا از مهر، این آزمایش بر روی ۴ هزار نفر از زنان باردار طی ۹ ماه بارداری انجام می شود تا میزان چگالی دریافتی به مادر و جنینی که در مجاورت با آنتن های موبایل هستند مشخص شود.
وحید صدوقی -مدیرعامل همراه اول امروز در مراسم امضای تفاهم نامه با سازمان نظام پزشکی در مورد اجرای این طرح که توسط این اپراتور انجام می شود و برنامه های مدنظر برای اندازه گیری میزان تشعشعات و امواج ناشی از آنتن های تلفن همراه گفت: نصب آنتن های BTS به تائید سازمان انرژی اتمی می رسد اما با این وجود برای اطمینان خاطر شهروندان، اقداماتی در جهت سنجش میزان تشعشعات این آنتن ها در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به ایجاد آزمایشگاه تشعشعات امواج در دانشگاه علم و صنعت با هدف بررسی تابش های الکترومغناطیسی برروی بدن انسان ادامه داد: در این راستا تست چگالی این امواج و مقایسه آن با امواج رادیو و تلویزیونی در ۸۰ نقطه تهران انجام شده است.
صدوقی با بیان اینکه هم اکنون نیز تست امواج آنتن های موبایل بر روی ۴ هزار خانم باردار در مدت ۹ ماه در حال انجام است تا میزان چگالی دریافتی و اثرات آن بر روی جنین و مادر بررسی شود افزود: آزمایشگاه اندازه گیری حدود تشعشع گوشی های موبایل نیز در دانشگاه امیرکبیر راه اندازی شده تا وضعیت تشعشعات گوشی نیز در این زمینه بررسی شود.
وی با بیان اینکه حداکثر توان آنتن های موبایل در فاصله ۱۰۰ متری این آنتن ها ساطع می شود خاطرنشان کرد: این توان در کشور یک صدم حد استاندارد است.
صدوقی با اشاره به اقدام همراه اول برای کاهش امواجی که از موبایل به انسان ساطع می شود گفت: در این زمینه هزینه دایورت تلفن همراه به تلفن ثابت رایگان شده است تا مشترکان در مواقعی که در مکانهای ثابت و منزل حضور دارند حتی الامکان از گوشی موبایل خود استفاده نکنند.
صدوقی افزود: تا پیش از این هزینه هر دقیقه دایورت موبایل به ثابت ۶۰ تومان بود که با تمهیدات درنظر گرفته شده هم اکنون این تعرفه رایگان شده است.